Skolrestaurang

Skolrestaurang 1777

Vår skolmat

IMAG4799Vår  skolmat lagas med kärlek och den serveras i våran välkomnande restaurang där matgästen står i centrum varje dag. Maten lagas även på plats från grunden samma dag som den ska serveras, detta för att ge en näringsrik måltid som är fräsch och smakar gott. Vi bakar eget bröd, kokar egen sylt och eget mos, kräm och gröt till mellanmål m.m. Vi gör med andra ord det mesta själva här.

Många av våra råvaror är närproducerade och på så vis bidrar vi till en bättre miljö, svenskt kött och MSC-märkt fisk tycker vi är en självklarhet. Varje dag erbjuds två rätter, en kött, fisk eller fågelrätt och en helt vegetarisk rätt samt en soppa som även den är vegetarisk.

Bra skolmat ger bättre skolresultat!

Specialkost

IMAG4810Vi serverar specialkost beroende på etiska, etniska eller medicinska skäl. Blankett för specialkost finns att hämta i skolans restaurang eller att laddas ner direkt på skolans hemsida.

Den skall fyllas i av förälder för att sedan lämnas in till restaurangen på skolan.

Vi tycker att elever med allergi eller annan specialkost ska i så stor utsträckning som möjligt ha samma möjligheter till positiva måltidsupplevelser som alla de andra eleverna.

Följ oss på Instagram skolrestaurang_1777

Hälsningar skolkock Jacob Andersson