Lärarrekrytering

Lärarrekrytering

IMG_5867-300x225

Gripsholmsskolan är en starkt växande friskola med ca 350 elever i årskurserna F-8 hösten 2015. Läsåret 2016/2017 har skolan vuxit klart upp till årskurs 9. Vårt gemensamma mål är att göra skolan till en av de bästa. Att bygga upp en ny skola kräver ett gediget engagemang från alla i personalen. Det förutsätter även en stor flexibilitet och ett positivt förhållningssätt till nya utmaningar och en god samarbetsförmåga för att lyckas väl.

Skolan följer den svenska läroplanen, men har tydliga finländska influenser i sin pedagogik. finlandssvenska klasslärare, ämneslärare och förskolelärare/barnträdgårdslärare är speciellt intressanta med tanke på den internationellt konkurrenskraftiga utbildningen i Finland.

Lärarna på skolan 

Gripsholmsskolans syfte är att på lång sikt förändra den svenska synen på läraryrket där vi liksom eleverna arbetar envetet och målinriktat samtidigt som vi är måna om varandra. Skolan eftersträvar bland sin lärarkår en positiv mental inställning samt hög kompetens och ett gott hjärta. Lärarna förväntas även ha en stark drivkraft till att utvecklas, vara med i tiden och att lära sig ny teknik i skolarbetet. Begreppet kärlek och gränser genomsyrar Grispholmsskolans vardag; kunskaperna betonas starkt likväl förväntas lärarna ha ett stort personligt engagemang och känna empati för såväl skolbarn som kolleger och föräldrar.

Boende och vägbeskrivning

Bo i den idylliska småstaden Mariefred eller pendla från Stockholm och jobba i ett ungdomligt och energiskt team där flertalet lärare är finlandssvenskar. Gripsholmsskolan ligger alldeles intill Mälaren nära Gripsholms Slott i småstaden Mariefred. Det är 70 kilometers bilfärd från Stockholm till Mariefred längs motorvägen E20. Från Stockholm Centralstation tar tågfärden knappt en timme tills du är framme på skolan.

Intresseanmälan

Vänligen sänd din intresseanmälan och CV till: info@gripsholmsskolan.se

 

Vi på Gripsholmsskolan tackar för ditt visade intresse!