Johan Holmsäter

Johan Holmsäter

unnamed

Johan Holmsäter är initiativtagaren och eldsjälen som 1978 startade Friskis & Svettis-rörelsen. Genom ett målinriktat arbete skapades det första Friskishuset där det nystartade Friskis & Svettis fick sin hemvist. Johans dröm var att verksamheten skulle fungera som en brygga mellan sjuk- och friskvård där var och en kan hitta sin form av aktiviteter för bättre hälsa. En ambition som har fallit väl ut. Friskis & Svettis har idag cirka 443 000 medlemmar i 155 ideella föreningar med visionen att medlemmarna ska bli glada av och längta till träningen. En kombination som stärker både kropp och själ.

Johan Holmsäter är utbildad i Sportmedicin vid fakulteten för Hygien & Präventivmedicin vid Universitetet och Tekniska högskolan i Zurich, Schweiz. Johan har även varit 14 år som Hälsokrönikör i Dagens Industri samt även i Tidningen Chef under 10 av dem. Johan har tre barn, Lins 31, Hampus 29 samt Julia 24. Johan driver idag sitt företag Liv & Lust AB.

Johan har tagit emot flera priser för sitt engagerade arbete, bl.a. Dagens nyheters kulturpris, Guldkängan, med motiveringen: ”Johan Holmsäter är en eldsjäl som fått tusentals Stockholmare att inse att motionsgymnastik kan vara rolig, lekfull och fri från tvång: Unga och gamla, tjocka och smäckra har han lärt sin lustfyllda metod att bygga en sundare och gladare kropp.”

Johan kommer i första hand att vara mentor för skolans personal. Han kommer att ha kontakt med elever och föräldrar i ett lite senare skede.

Vill Ni läsa mer om Johan kan Ni göra det här.