Trevlig Valborg!

29 apr, 2016

Hej!

Den här veckan gav jag eleverna en skrivuppgift som de tyckte väldigt mycket om. Uppgiften handlade om att titta ut genom fönstret en dag och märka att man hamnat långt in i framtiden. Vad är det man ser? Hur hamnade man där? Vad händer där? Elevernas skrivglädje var av sällan skådat slag och eleverna längtade hela tiden efter att få fortsätta skriva på berättelsen.

Det kan vara svårt det här med att skriva och att hitta motivationen. De bästa texterna skrivs då eleverna själva får välja ett ämne som är viktigt för dem. Väljer man en rubrik åt eleverna så är det stor risk att någon elev får svårt att komma igång och alla elever kan inte vara intresserade av samma saker. Men eftersom jag själv är intresserad av framtiden så ville jag veta hur eleverna ser på den. Det har varit jättekul att läsa elevernas texter och i nästa vecka färdigställer vi alla texter och bilder.

Nu önskar jag er alla en riktigt glad Valborg! Magnus och Sara berättade idag för oss om allt från abbedissan Valborg från år 710 e.kr. till hur studenterna i Helsingfors sätter studentmössan på Havis Amanda statyn på Salutorget.

Ha det bra!

Mvh Staffan

 

IMG_4601 IMG_4607 IMG_4610 IMG_4611 IMG_4612 IMG_4613