Samarbete

18 sep, 2015

Hej!

Den här veckan har eleverna fått träna en hel del på samarbete. I NO håller eleverna som bäst på med ett grupparbete om växter och djur. De hade tillgång till ett faktapapper och ett instruktionsblad. Resten var knutet till samarbetet med gruppen. Det visade sig bli en motiverande och lyckad uppgift och eleverna har verkligen jobbat tillsammans för att åstadkomma ett så bra arbete som möjligt. I nästa vecka blir de klara och ska presenteras inför klassen.

I matematiken hade vi en lektion med problemlösning, där eleverna i par skulle dela upp sex stycken talkort i två olika högar så att summan blev lika i båda högarna. Det intressanta var två saker, hur väl eleverna lyckades samarbeta med varandra och vilken strategi de använde för att komma fram till uträkningen. I slutet av lektionen presenterade varje par sina lösningar och vi lyckades även enas om vilken strategi som lämpade sig bäst till just denna typ av uppgift.

Det är viktigt med samarbete. Det är motiverande att dela erfarenheter med varandra och utnyttja varandras starka sidor. Det är oftast också lättare att komma igång med ett arbete då man är två eller flera.

Veckan avslutades med Skoljoggen. Det var positiva och nöjda barn som jag fick hälsa trevlig helg åt på fredagen. En bra skolvecka med goda arbetsinsatser.

 

Ha det bra,

Mvh, Staffan

FullSizeRender-1 FullSizeRender

Arbete med frukter i engelska och grupparbete i NO.

IMG_3355 IMG_3358

Problemlösning i matematik parvis.

IMG_3359 FullSizeRender-2

Problemlösning och Skoljoggen.

FullSizeRender-3 FullSizeRender-4 FullSizeRender-5 FullSizeRender-6 FullSizeRender-7 FullSizeRender-8 FullSizeRender-9 IMG_3363 IMG_3364

Taggade och duktiga elever i Skoljoggen 2015.