Eftisklubben årskurs 3–6

Hej och välkomna alla barn som går i åk 3-6 på Gripsholmsskolan till Eftisklubben. Vi som jobbar på klubben heter Alexandra och Pontus. Klubben kommer hålla till i klassrummen ovanför matsalen i byggnaden vi kallar för Södra flygeln. Barnen kan också vara ute på den nedre eller övre skolgården. Hittar vi på något annat så framkommer det i vårat veckoschema som vi uppdaterar kontinuerligt varje vecka här nedanför. Efter kl: 16.30 hämtar ni era barn i Vikenhuset på nedre våningen. Efter 16.30 så ringer man till stängningstelefonen om man vill meddela något.
Läsårets teman är Gripsholmsskolan 10 år och Grön Flagg (vi ska försöka bli certifierade som en mer miljövänlig skola).   Så vi kommer på Eftis fördjupa oss i detta ämne under våren..

Sportlov på eftis och förskolan

Vecka 8 (18-22 februari) är skolan stängd för sportlov, eftis och förskolan har öppet.

Trevlig vecka önskar
Alexandra och Pontus

Pingis med Pontus och teater med Alexandra

Vi fortsätter med att sy, serieteckna och spela spel

Drakar och demoner med Simon (15:45 – 17:30)

Onsdag

Vi gör egen mellis nere i vikenhuset. Vi uppmärksammar Samernas nationaldag med lite information om Samerna samt påbörjar vi lite samiskt pyssel.

Torsdag

Teater med Alexandra 15:00 – 16:00. Idrottsalen med lärarledd aktivitet. Vi fortsätter med Samepyssel.

Schackskola med Pontus (15:00 – 16:00)

Samarbetsövning med Alexandra. Pyssel, serieteckning och skapande i lera fram till kl 16.25.

Måndag:

Pingis i idrottshallen med Peter. Gymnastik i idrottshallen. Vi skapar och syr inför ”alla hjärtans dag”. Målar med målarfärg.

Tisdag:

Vi är alla ute till kl:15.30 och njuter av snön och vad allt den har att bjuda på. Drakar och Demoner 15.45-17.30. Vi fortsätter med ”alla hjärtans dag”pyssel.

Onsdag:

Vi gör ett nytt försök att komma iväg på en mysig utflykt med korvgrillning och lekar i Lottenlund. Vi är tillbaka på skolan vid kl:16.00. Vi önskar att ni samtalar med era barn hur viktigt det är att lyssna på oss vuxna när vi är iväg på utflykt. Sist så blev vi tvungna att vända tillbaka pga snöbollskastning och mindre gehör när vi gick i trafiken.

Torsdag:

Idrottshallen med lärarledd aktivitet. Teatergruppen fortsätter med Alexandra (15-16). Fri lek till kl: 16.25.

Fredag:

Sportlovshäng med roliga lekar. Schackskola med Pontus (15-16)

Alexandra och Pontus önskar alla klubbenbarn en riktigt skönt Sportlov!

Pontus Sjöberg

tfn 070-100 82 34