Skolåret 2020-2021

15 jun, 2020

Skolåret 2020-2021 inleds måndagen den 17 augusti 2020 kl 8.30. Mera information om den traditionella gemensamma samlingen kommer senare under sommaren då vi tagit del av Folkhälsomyndigheternas senaste rekommendationer med anledning av Covid-19.

Glad sommar allesammans!

Föräldramöten den 13 augusti

15 jun, 2020

Föräldramöten hålls i alla klasser på Gripsholmsskolan torsdagen den 13 augusti kl 18.30-20, varmt välkomna alla föräldrar!

Skolavslutning fredag 12 juni enligt följande:

5 jun, 2020

–  Skolavslutning i klassrummen för eleverna i åk F-6 kl 8.30-10.30.

– Skolavslutning i klassrummen på Campus för eleverna i åk 7 och åk 8 kl 10-11.

– Skolavslutning enligt tradition för alla elever i åk 9 kl 8.30-9.30 ute på konstgräsplanen vid vattnet. Åk 9 skolavslutning kommer att sändas digitalt i åk F-6 så att eleverna kan följa ceremonin, likaså kommer föräldrarna i åk 9 att kunna följa denna sändning digitalt. Inga föräldrar kan dock medverka i skolavslutningen på Gripsholmsskolan detta år på grund av rådande omständigheter.

Mopeder och mopedbilar

21 maj, 2020

Hej alla ni elever och föräldrar till elever som kör moped eller mopedbil till skolan.

Vi blir kontaktade från olika håll om både moped-parkering, om stöldrisk och om trafiksäkerheten för våra mopedister.

På förra veckans BRÅ-möte lyfte polisen den olycksrisk som finns när eleverna väljer att parkera sina mopeder/mopedbilar på den lilla infarten från landsvägen vid Campus. Platsen är inte en parkeringsplats och inte planerad för skolans mopeder. Mariefredborna har också varit i kontakt med skolan/trafikrådet med oro för att en olycka ska ske när mopederna korsar landsvägen vid Campus.

Polisen meddelade att de under våren kommer att hålla extra öga på mopeder och mopedisternas trafikbeteende, för att skapa trygghet i trafiken.

Vi har tyvärr också haft en första mopedstöld vid infarten till Campus denna vecka. Mopeder och mopedbilar står väldigt lättillgängliga för tjuvar då elever ställt dem nära landsvägen. Skolan har utrymme för moped/mopedbil-parkering på stora slottsparkeringen (längs vardera långsidan, närmast skolan). Vi hänvisar alla mopedister att parkera sina fordon på slottsparkeringen där säkerheten är större.

Vi önskar att ni vårdnadshavare stöder oss i detta.

Med vänlig hälsning från skolans rektorsgrupp

Sommarexpeditioner

19 maj, 2020

Se info för sommarexpeditionerna nedan:

Åk 1
Åk 2
Åk 4
Åk 7

Utvärdering av läsåret 2019/2020

18 maj, 2020

Utvärderingen hittar ni här: https://forms.gle/9zpdBCNLZde3661Z8

Tack för att ni hjälper oss att utveckla Gripsholmsskolan till att bli så bra som möjligt!

Gående till Campus enbart längs grusvägen

15 maj, 2020

Efter ett möte med statens fastighetsverk gäller nu följande: Alla som rör sig till och från Campus hänvisas att gå på grusvägen. Det är med andra ord inte tillåtet att gena över Apotekarängen.

Varning

14 maj, 2020

Vi från skolan vill meddela er föräldrar om att det förra helgen har åkt runt en man i 30 årsåldern med mörkt hår och försökt plocka upp flickor i sin bil på Tosterön i Strängnäs. Det har varit flickor i olika åldrar som blivit utsatta för dessa försök att få med dem i sin bil. Mannen har vid dessa tillfällen kört en blå Seat och det är bra om ni pratar med era barn om att inte följa med någon okänd person.

Distansundervisningen avslutas i åk 6-7-8

8 maj, 2020

Huvudmannen för Gripsholmsskolan har i samråd med rektor beslutat att distansundervisningen upphör även för eleverna i åk 6-7-8 från måndag 11 maj 2020 då vi nu har i det närmaste all personal på plats på skolan.

Ulf Jonströmer

Nina Lidfors