Grattis

12 feb, 2020

Alla vi på Gipsholmsskolan sänder varma gratulationer till Cecilia och Per som blivit föräldrar till en liten flicka!

Sportlov

4 feb, 2020

Vecka 8 (17-21 februari) är det sportlov och måndagen den 9 mars är det planeringsdag, eftis och förskolan har öppet.

Sista anmälningsdagen var den 3 februari.

Information om lovet hittar du på hemsidan när det närmar sig.

Skolskjutsarna mellan Stallarholmen och Mariefred fortsätter ta alternativ väg vecka 51

18 dec, 2019

Trafikverket trodde tidigare att väg 980 skulle vara lagad i mitten av denna vecka. Prognosen nu är att vägen öppnar först i slutet av veckan.

Bussarna går som tidigare den alternativa vägen via Malmby och Läggesta.

Även den nya linjen 638 går den alternativa vägen, men trafikerar Västeräng och Slottsbrinken i båda riktningarna vissa turer (se tidtabellen).

Busstider och trafikinformation hittar du på  https://sormlandstrafiken.se/sv/res-med-oss/trafikinfo/

Uppdaterad information om skolskjutsar

13 dec, 2019

Arbetet med att laga väg 980 mellan Stallarholmen och Mariefred pågår. Enligt Trafikverket kommer vägen att öppna i mitten av nästa vecka. Utbildningskontoret återkommer med information om detta.

Ny tidtabell fr o m 15 december

Observera att det sker ett tidtabellsbyte från och med söndag. Tiderna hittar du på sormlandstrafiken.se. Samma tillfälliga bussrutter som gällt denna vecka kommer att fortsätta gälla så länge vägen inte är öppen.

Om du har frågor kring skolskjutsarna kan du kontakta utbildningskontoret@strangnas.se eller ringa till 0152-291 00.

Kompletterande information om skolskjutsarna under vecka 50

9 dec, 2019

Vägavbrott påverkar skolskjutsar kommande vecka

Väg 980 mellan Stallarholmen och Mariefred är avstängd och påverkar trafiken i båda riktningarna.

Linje 304: Linje 304 kör inte längs väg 980 mellan Stallarholmen och Mariefred. Linjen kommer att köra en alternativ väg via Malmby till Läggesta och därefter till Mariefred. Motsvarande rutt gäller i motsatt riktning. Avgångstider är enligt ordinarie turlista. Bussen stannar för på- och avstigning  vid Stallarholmsskolan och därefter först i Läggesta.

·
De som har ordinarie hållplats längs väg 980 kommer att behöva ordna egen transport
 till Stallarholmen eller Mariefred.

·
De som har ordinarie hållplats längs väg 977 mellan Malmby och Stallarholmen och åker med linje 303, har som vanligt byte i Stallarholmen till linje 304. Notera att det inte är möjligt att kliva på eller av linje 304 längs den tillfälliga sträckningen.

Linje 635 kör enligt ordinarie turlista.

Taxi: De som har taxi som färdmedel kommer att ha skolskjuts som vanligt. Det kan dock medföra vissa förseningar.

Fortsatt information om trafikläget kommer att finnas på strangnas.se, samt på sormlandstrafiken.se

Jul på Gripsholms förskola och Eftis

21 nov, 2019

Nu närmar sig jullovet, elevernas sista skoldag för terminen är fredagen den 20 december.

Förskolan och Eftis har stängt måndagen den 23/12, fredagen den 27/12 samt måndagen den 30/12.

Förskolan och Eftis har öppet 2-3 januari.
Sista anmälningsdagen var den 8 december.

Den 7 januari har förskolan och Eftis stängt för planeringsdag, vi har då inte möjlighet att erbjuda omsorg.

Vårterminen inleds onsdagen den 8 januari.

Gripsholmsskolans lärare Christel Fors är nominerad och inbjuden till årets Lärargala

18 nov, 2019

Fler än 30 000 elever har nominerat sin favoritlärare till årets gala.  Stiftelsen Lärargalan bjuder in de mest utmärkande nominerade lärarna till årets Lärargala för att hedra läraryrket. Galan sänds i SVT 2 kl 20.00 den 1 december.

Föräldrarådets möte

11 nov, 2019

Gripsholmsskolans Föräldraråd sammanträder tisdagen den 19 nov 2019 kl 19-20.30 i skolans matsal.

Se ärendelistan här

.