Föräldramötena på Gripsholms förskola den 11 och 12 augusti utgår

7 aug, 2020

Föräldramötena – som skulle ha hållits torsdagen den 11 och 12 augusti på Gripsholms förskola – utgår på grund av Covid-19. Förskollärarna kommer i stället att skriva informationsbrev till hemmen. Informationsbreven kommer att kunna läsas på hemsidan och i schoolsoft.

Kvarglömda kläder

6 aug, 2020

Kvarglömda kläder på Gripsholmsskolan kan hämtas under den första skolveckan den 17-21 augusti. Därefter skänks kläderna bort. Fråga Katarina på kansliet var ni kan hämta kläderna. Tack.

Skolåret 2020-2021

3 aug, 2020

Skolåret 2020-2021 inleds måndagen den 17 augusti 2020 kl 8.30.Den traditionella gemensamma samlingen ute på skolgården utgår denna gång med anledning av Covid-19. Eleverna går därmed direkt till sina klasser den första skoldagen. Lärarna återkommer med mera information i sina veckobrev på skolans hemsida i åk F-5 och på Schoolsoft i åk 6-9.

Föräldramötena den 13 augusti utgår

3 aug, 2020

Föräldramötena – som skulle ha hållits torsdagen den 13 augusti på Gripsholmsskolan – utgår på grund av Covid-19.

Lärarna kommer i stället att skriva informationsbrev till hemmen inför skolstarten. Informationsbreven kommer att kunna läsas på hemsidan i åk F-5 och på Schoolsoft i åk 6-9.

Grattis

17 jul, 2020

Alla vi på Gipsholmsskolan sänder varma gratulationer till Jessica och Sebastian som blivit föräldrar till en liten pojke!

Skolåret 2020-2021

15 jun, 2020

Skolåret 2020-2021 inleds måndagen den 17 augusti 2020 kl 8.30. Mera information om den traditionella gemensamma samlingen kommer senare under sommaren då vi tagit del av Folkhälsomyndigheternas senaste rekommendationer med anledning av Covid-19.

Glad sommar allesammans!

Föräldramöten den 13 augusti

15 jun, 2020

Föräldramöten hålls i alla klasser på Gripsholmsskolan torsdagen den 13 augusti kl 18.30-20, varmt välkomna alla föräldrar!

Skolavslutning fredag 12 juni enligt följande:

5 jun, 2020

–  Skolavslutning i klassrummen för eleverna i åk F-6 kl 8.30-10.30.

– Skolavslutning i klassrummen på Campus för eleverna i åk 7 och åk 8 kl 10-11.

– Skolavslutning enligt tradition för alla elever i åk 9 kl 8.30-9.30 ute på konstgräsplanen vid vattnet. Åk 9 skolavslutning kommer att sändas digitalt i åk F-6 så att eleverna kan följa ceremonin, likaså kommer föräldrarna i åk 9 att kunna följa denna sändning digitalt. Inga föräldrar kan dock medverka i skolavslutningen på Gripsholmsskolan detta år på grund av rådande omständigheter.

Mopeder och mopedbilar

21 maj, 2020

Hej alla ni elever och föräldrar till elever som kör moped eller mopedbil till skolan.

Vi blir kontaktade från olika håll om både moped-parkering, om stöldrisk och om trafiksäkerheten för våra mopedister.

På förra veckans BRÅ-möte lyfte polisen den olycksrisk som finns när eleverna väljer att parkera sina mopeder/mopedbilar på den lilla infarten från landsvägen vid Campus. Platsen är inte en parkeringsplats och inte planerad för skolans mopeder. Mariefredborna har också varit i kontakt med skolan/trafikrådet med oro för att en olycka ska ske när mopederna korsar landsvägen vid Campus.

Polisen meddelade att de under våren kommer att hålla extra öga på mopeder och mopedisternas trafikbeteende, för att skapa trygghet i trafiken.

Vi har tyvärr också haft en första mopedstöld vid infarten till Campus denna vecka. Mopeder och mopedbilar står väldigt lättillgängliga för tjuvar då elever ställt dem nära landsvägen. Skolan har utrymme för moped/mopedbil-parkering på stora slottsparkeringen (längs vardera långsidan, närmast skolan). Vi hänvisar alla mopedister att parkera sina fordon på slottsparkeringen där säkerheten är större.

Vi önskar att ni vårdnadshavare stöder oss i detta.

Med vänlig hälsning från skolans rektorsgrupp

Sommarexpeditioner

19 maj, 2020

Se info för sommarexpeditionerna nedan:

Åk 1
Åk 2