Vi är modiga!

20 jan, 2017

Redan innan jullovet började vi titta på en serie som heter Vara vänner. Serien har varit mycket omtyckt av eleverna. Idag tittade vi på sista avsnittet och diskuterade vad mod och att vara modig handlar om. Eleverna fick själva designa en medalj för att de i olika situationer är modiga. Alla medaljer hänger nu i klassrummet.

Under torsdagens idrottslektion tog Mathias kontakt med mig och bad mig komma till idrottshallen. Till min glädje såg jag många, många Pingviner (och åk 4 Giraffer) dansa tillsammans till musik och dansprogrammet Just dance! Härligt! Jag blev så sugen på att själv dansa lite så jag stannade kvar nästan en halvtimme för att få dansa tillsammans med eleverna. Efter den här veckans arbete var vi dessutom alla värda att avsluta sista lektion i klassrummet med lite dans, så vi körde igång Just dance och dansade en stund tillsammans innan lunchen.

 

I vår läsebok fanns det den här veckan ett par gåtor, vi passade därför på att skriva egna gåtor. Eleverna skrev ivrigt ner sina ledtrådar. Här kommer gåtorna:

Kan ni gissa vem jag är?

Jag gillar morötter. Jag har mjuk päls. Jag kan ha långa öron. Jag blir vit på vintern. Jag kan vara svart, vit, orange eller grå. Jag kan vara vild eller tam. Vem är jag?

Jag har en svans. Jag kan vara prickig. Jag har fyra ben. Jag har en nos. Jag har två ögon. Jag har ett halsband. Jag älskar mat. Jag gillar att springa ute. Jag har tassar. Vem är jag?

Jag har lång hals. Jag är fläckig. Jag äter gräs, löv, mossa. Jag är gul, brun. Jag har en stor näsa. Jag har en svans. Vem är jag?

Jag har färgglada vingar. Jag kan prata svenska. Jag härmas. Jag är irriterande. Vem är jag?

Jag har taggar på ryggen. När jag blir rädd kan jag skjuta iväg mina taggar. Jag sover i ide. Vem är jag?

Jag har horn. Jag är brun. Jag har en svans. Jag har fyra ben. Jag har en nos. Jag är ett däggdjur. Jag har långa ben. Jag har klövar. Vem är jag?

Jag har en lång snabel. Jag är stor. Jag är grå. Jag har stora öron. Jag har stora fötter. Vem är jag?

Jag bor i en grotta. Jag går i ide. Jag är lurvig. Jag är farlig. Vem är jag?

Jag har en pung. Jag bor i Australien. Jag har en svans. Jag har päls. Jag har ögon. Jag är snäll. Jag är brun. Vem är jag?

Jag spinner. Jag är mjuk. Jag har morrhår och en nos. Jag kan se i mörker. Jag älskar fick och möss. Jag har en svans och fyra tassar. Jag ser ut som en liten tiger. Jag kan vara ett husdjur. Vem är jag?

Jag har vassa tänder. Jag är stor och grön. Jag är gul på magen. Jag älskar att vara i vatten. Jag har två tandrader och har stora tänder. Jag är ett vilt djur. Vem är jag?

 

Alla de här härliga gåtorna med tillhörande illustrationer finns upphängda i vårt klassrum.

 

Tack för den här veckan!