Mark Levengood, Lilla My och professor Ernst

9 dec, 2016

Den här veckan har vi haft besök av såväl Mark Levengood och Lilla My som av en mystisk professor som sa sig bo i källaren under matsalen.

På tisdag firade Finland sin 99:onde självständighetsdag. Den här dagen uppmärksammade vi naturligtvis på skolan och det var självaste Mark och Lilla My som berättade om Finland och även hade oss att tävla i en liten frågesport som handlade om så kallade finlandismer, alltså ord som enbart finlandssvenskar använder. Eleverna var duktiga på att svara rätt och jag misstänker att de har blivit vana att höra oss från Finland prata. Även om vi gör vårt yttersta för att undvika finlandismerna så lyckas vi antagligen  smyga in ett eller två konstiga ord då och då i vår undervisning.

 

Mark Levengood och Lilla My

 

På fredag uppmärksammade vi Nobeldagen i klasserna. Pingviner och Isbjörnar fick tillsammans lyssna på finklädda Sara då hon berättade om Alfred Nobel och hur Nobeldagen firas. Mitt i allt dök den märklige professorn Ernst upp. Han hade med sig ett par experiment som kanske inte riktigt gick som tänkt. Ernst ville visa eleverna hur man blandar till en riktig hälsodryck som är bra i influensatider. Tyvärr gick det lite snett. Drycken svämmade över ordentligt och Sara blev riktigt irriterad på Ernst som snabbt fick fly från klassrummet. Vi får se om Sara skrämde iväg Ernst så att han inte vågar visa sig igen, eller om han dyker upp om en tid igen då han har finslipat sina experiment.

 

 

Jag avslutar det här blogginlägget med en sång av finlandssvenska artister:

Nu får vi finländare ta sikte mot år 2017 då vi fyller hela 100 år! Det kommer inte att gå obemärkt förbi på vår skola 🙂