Fsk-1

Eftis Fsk Rovdjur (Vargar och Björnar)

Välkomna till Eftis för förskoleklass.

Välkommen till ett nytt läsår!
Förskoleklasserna håller till i Eken uppe på Campus och vi är ute så mycket som möjligt under Eftistid. Då är vi ute runt omkring Eken och på Apotekarängen.

Klockan 16.15 går vi till skolans gemensamma stängning som är ute på skolgården vid fint väder och inne i Vikenhuset (uppe) vid dåligt väder.

Vernissage torsdag 14 november.
GHS SPA

Temat i år på Gripsholmsskolan är Elevernas mentala hälsa.

Årets Vernissage blir lite annorlunda än tidigare år. Vi kommer bjuda in er till ett stort SPA som årskurs 2 och Klubben kommer att hålla i. Det kommer att finnas fotbad och olika sorts massage; handmassage, huvudmassage, ritmassage. Rum med lugn musik och ljus, filmvisning av ”Den stora älgvandringen” m.m.

Så under veckorna framöver kommer vi jobba i mindre grupper med barnen om vad avslappning är. Vi upplever att barnen har svårt att komma ned i varv och våga lyssna inåt.

Hur känns stress i kroppen? Hur kan vi slippa stress och lära oss att gå ned i varv? Något vi känner är välbehövligt i dagens värld.

Vi kommer ha en del alster att visa också främst från förskoleklass och årskurs ett. Vissa klasser kommer att göra ljusstakar i lera för att ha ett ljus att tända i höst mörkret och koppla av. Vissa klasser kommer att göra japanska tecken för bla kärlek, en avkopplande teknik där du behöver vara lugn och noggrann.

Välkomna!

Kom och njut en stund tillsammans med era barn!

Andreas, Anita, Anna, Emma, Hanna, Lukas, Marta, Peter, Pontus, Vendela och Viktoria.

Vecka 44 är det höstlov då har vi all vår verksamhet uppe på skolan gemensamt med de andra avdelningarna.

Måndag.

Mellis klockan 13.30 borta ute vid Eken.
Vi är i Eken.
Fortsätter med vårt arbete till Vernissaget.

Tisdag.

Mellis klockan 13.30 i stora matsalen på skolan de tar sina ryggsäckar med sig.
Därefter har vi aktiviteter ute på skolgården och i gymnastiksalen.
Vi är kvar för gemensam stängning.

Onsdag.

Utflykt till Lottenlund, de tar sina ryggsäckar med sig.
Mellis i Eken vid halvdåligt väder och utflykten ställs in vid riktigt dåligt väder. Tänk ändå på kläder efter väder!
Ca klockan 16.15 går vi från Lottenlund till Viken för gemensam stängning.

Torsdag.

Mellis klockan 13.30 i stora matsalen på skolan.
Vi är sedan uppe i Eken.
Fortsätter med vårt arbete till Vernissaget.

Fredag.

Mellis klockan 13.30 ute borta vid Eken.
Vi är uppe i Eken eller ute på Apotekarängen.

Tider på Morris/Eftis

Vi behöver veta lika tider ditt barn är i behov av Morris/Eftis.
Fyll i denna länk https://forms.gle/9CrrZg5WCwvtmWQC9

För information gällande anmälning/avanmälning till Eftis, läs här: https://gripsholmsskolan.se/allman-information-eftis/

Marta Hårdstedt

Eftischef