Gripsholms förskola

Gripsholms förskola 2017-2018

Föräldramöte

Föräldramöte för förskolebarnens föräldrar hålls torsdagen den 3.8 kl. 18.30

för de föräldrar som tackat ja till platsen.

En dag på förskolan

Kl. 7.00 Förskolan öppnas (om man behöver andra tider ska man kontakta info@gripholmsskolan.se)

Ca kl. 7.00- 7.30 Frukost

Ca kl. 7.30- 9.00 Lek inne

Ca kl. 9.00- 10.30 Utomhusvistelse/ Ledd verksamhet/ Smågruppsverksamhet/ Samling

Ca kl. 10.30-11.00 Lunch

Ca kl. 11.00- 11.30 Nedvarvning – Sagostund/ Lyssna på musik/Lugn aktivitet

Ca kl. 11.30- 13.30 Fri lek/ Ledd verksamhet/ Smågruppsverksamhet

Ca kl. 13.00- 13.30 Mellanmål

Ca kl. 14.00- 17.00 Utevistelse

Ca kl. 16,00 Fruktstund

Kl. 17.00 Förskolan stängs (om man behöver andra tider ska man kontakta info@gripholmsskolan.se)

Lokaler

Gripsholms förskola kommer att ha sin verksamhet i Vikenhuset på nedre våningen (ingång mot äppellunden). Förutom  Stora rummet  där samlingarna och vissa aktiviteter sker kommer de övriga rummen på förskolan få egna namn, ateljén, legorummet, verkstaden, läsrummet osv. Förskolans gård kommer att vara inhägnad. Förskolan har även tillgång till vackra Gripsnäs som vi kommer att använda som utflyktsmål.

Grupper

Grupperna kommer att vara åldersblandade dvs. 4- och 5- åringar i samma grupp. De två olika grupperna kommer heta Mumintrollen och Hattifnattarna. Förskolan kommer att ha aktiviteter även i smågrupper.

Hämtning och lämning

Barnet lämnas antingen inne på förskolan eller till matsalen där frukosten serveras. Barnet hämtas antingen inne på förskolan eller ute på gården, beroende på vilken tid hämtningen sker.

För information om förskolan, läs mera här.

För att ställa ert barn i kön, läs här.

Annika Bärnlund

Förskolechef / Förskollärare