Åk 1-2

Eftis årskurs 1-2

SOMMARLOVSEFTIS

Nu är det äntligen sommarlov och vi på Eftis får ha hela, långa sommardagar ihop med alla underbara barn. Temat detta lov är ASTRID LINDGREN. Vi ska gräva djupt i hennes sagoskatt, erbjuda aktiviteter inspirerade av hennes fantastiska berättelser och ta vara på de ideér barnen kommer med under arbetets gång. Självklart tar vi även vara på alla möjligheter till sol, bad och sommarmys av alla de slag.

Ta med handduk/badkläder, badpuffar (vid behov), solkräm, solhatt, regnkläder och extrakläder i en ryggsäck varje dag. Vi kommer att vara utomhus oavsett väder. Smörj gärna in ditt barn på morgonen och lämna med kräm så vi kan smörja in dem igen. Hör av er till Anna på morgonen senast klockan 09.00 om ert/era barn ej kommer, via telefon på nr 070- 100 82 11 eller mail  anna.ingbro@gripsholmsskolan.se

Om ni tar sovmorgon vill vi att ni senast kommer klockan 10.00. (Leksaker lämnas hemma detta lov, vi har fullt med aktiviteter här:)

Under Aktivitetspassen kommer vi att erbjuda barnen aktiviteter som har med temat att göra. Ibland vill vi att alla gör någon av dessa, men självklart får man också leka, läsa, skapa fritt om man vill. Det är ju sommarlov!

Om det blir kanonväder kommer vi att gå och bada vid bryggan på Näset eller i hamnen(på Strandbadet med de äldre barnen) eller stanna på skolan och bada i vattenspridaren och ha vattenlek.

Vi kommer att sätta upp veckans planering på whiteboard-tavlan innanför dörren i Vikenhuset varje måndag och lägga ut den på samtliga avdelningars hemsida.

Några hålltider:

Vecka 24-27

-7.45 Vi startar varje morgon i matsalen med frukost.

08.00-09.00 Vid fint väder är alla ute, annars i Vikenhuset eller i Norra flygeln.

09.00-10.00 ”Sommarlovsmorgon” på TV för de barn som vill.

10.00-11.00 Aktivitetspass

Ca 11.00 Lunch

Ca 12.30-ca 16.00 Fria aktiviteter eller så går vi och badar och/eller Aktivitetspass.

13,30 Mellis i matsalen.

16.00- Avslut på dagen. Ute eller inne i norra Flygeln.

V26

Under vecka 26 kretsar vårt temaarbete kring Emil i Lönneberga och Lotta på Bråkmakargatan.

Denna vecka öppnar Linn Westlund, tel 070-100 82 31. I övrigt jobbar Anna, Maria, Johanna, Anita, Rickard, My, Peter och Andreas.

Måndag:

-Aktiviteter ute och inne i Vikenhuset och Norra flygeln. Skapande i grupp kring temat.

-Åk F-2 går på utflykt efter lunch. Tar med mellis och är tillbaka senast kl 16.00. Vid regn är vi kvar på skolan och har andra aktiviteter.

Tisdag:

-Aktiviteter kring temat på förmiddagen,

-Aktiviteter ute eller i idrottssalen på eftermiddagen

Onsdag:

-Aktiviteter kring temat på förmiddagen.

-Aktiviteter ute eller i idrottssalen på eftermiddagen.

Torsdag:

-Aktiviteter ute och inne kring temat på förmiddagen.

-Aktiviteter ute eller i idrottssalen på eftermiddagen.

Fredag:

-Vi gör klart sådant vi påbörjat under veckan

– Åk 3 och uppåt går till strandbadet om vädret tillåter. F-2 är kvar på skolan och har vattenlekar.

[/three_fourth]

Eftisbloggen

Magnus Lundgren

Stödperson/Ansvarig Fritidspedagog på Eftis tfn 070–181 90 52 magnus@gripsholmsskolan.se